Τι συμβαίνει με τη Γεώτρηση στα σφαγεία Κρανιδίου;

Δημοσιεύτηκε 28 Φεβρουαρίου 2023

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ στις 24-5-2022, στο οποίο παρευρέθηκα, ένα από τα θέματα ήταν να τεθεί ξανά σε λειτουργία η γεώτρηση στα «παλιά σφαγεία» Κρανιδίου. Ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ κ Αποστόλου Παναγιώτης, είχε επισημάνει, όπως αναφέρεται και στα σχετικό πρακτικό, πως  λόγω της προηγούμενης θητείας του στη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ γνωρίζει ότι : Η γεώτρηση αυτή είχε δοκιμαστεί και επί Δημαρχίας Καμιζή και επί Δημαρχίας Σφυρή και ύστερα από συστηματικό έλεγχο είχε διαπιστωθεί ότι έβγαζε ελάχιστο νερό, για 1 έως το πολύ 5 ημέρες και κατόπιν στέρευε.

Πρότεινε λοιπόν στο Δ.Σ να γίνει δοκιμαστική άντληση για να επιβεβαιωθούν τα λεγόμενά του, με μικρό κόστος που δεν ξεπερνά τα 500 €, πριν προχωρήσει η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ στις ενέργειες που προτάθηκαν από τον Πρόεδρο και τελικά ψηφίστηκαν.

Αφού η πρότασή του κ Αποστόλου Παναγιώτη μειοψήφισε στο Δ.Σ, η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ προχώρησε σε ενεργοποίηση της γεώτρησης.

Σε σχετική του μάλιστα ανάρτηση ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ με το Δήμαρχο και τον Αντιπρόεδρο, ανέφεραν: «μια ακόμα προσπάθεια της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ για τη βελτίωση της ποιότητας νερού που φτάνει στις βρύσες των καταναλωτών των Κοινοτήτων Κρανιδίου και Κοιλάδας, πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες… τα αποτελέσματα αυτής της «κίνησης ματ» αναμένεται να είναι πολύ θετικά…».

Ύστερα από παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη γεώτρηση, παρακαλούμε άμεσα να ενημερώσετε τους πολίτες:

Κρανίδι 28-02-2023

Γιάννης Μαργέτας

Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας

Παρατίθεται η τοποθέτηση του Αποστόλου Παναγιώτη στο Δ.Σ.της 24-05-2022.

Στη συνέχεια τον λόγο ζήτησε και πήρε ο κ. Αποστόλου, ο οποίος τοποθετήθηκε ως εξής: «Η γεώτρηση αυτή δεν είναι άγνωστη για την Δ.ΕΥ.Α.ΕΡ. Η γεώτρηση αυτή δεν έχει αδειοδοτηθεί όπως έχουν αδειοδοτηθεί όλες οι γεωτρήσεις επί προεδρίας Γιάννη Πάλλη, για τον λόγο ότι δεν είχε νερό. Γιατί δεν είχε νερό; Γιατί την δοκιμάσαμε. Παραλάβαμε ένα αντλητικό σύστημα σάπιο κατεστραμμένο, το αφαιρέσαμε με γερανό, τοποθετήσαμε ένα υποβρύχιο πολυαιθυλένιο, για να την δοκιμάσουμε. Την βάλαμε σε λειτουργία στο αντλιοστάσιο δίπλα όσο καιρό λειτουργούσε, στην δεύτερη κίνηση. Πράγματι για μία, δυο, τρεις, πέντε μέρες έβγαλε ελάχιστο νεράκι και μετά στέρεψε. Ρώτησα τον δήμαρχο τον Δημήτρη Καμιζή που έχει πλήρη γνώση των γεωτρήσεων αυτών, αφού οι περισσότερες άνοιξαν επί των ημερών του, και μου είπε ότι όντως εκεί υπάρχει μια μικρή λεκάνη η οποία αμέσως στερεύει και δεν αξίζει τον κόπο να την ενεργοποιήσετε. Πράγματι λοιπόν αφού αφήσαμε λίγες μέρες μήπως επανέλθει, δεν επανήλθε, πάλι έβγαλε για μια, δυο, μέρες ελάχιστη ποσότητα νερό, ένα φ32 και αυτό όχι γεμάτο, αποφασίσαμε να την ακυρώσουμε και να μην μπούμε στην διαδικασία εξόδων, τζάμπα. Το αντλητικό σύστημα δεν πήγε χαμένο, αφαιρέθηκε από αυτή την γεώτρηση και μπήκε στην γεώτρηση στο Βγιέθι, στο Λουκαϊτι, όπου φαντάζομαι λειτουργεί έως σήμερα γιατί δεν έχουμε συζητήσει ποτέ για αντικατάσταση του αντλητικού συστήματος αυτού. Εκεί είναι αυτό το αντλητικό σύστημα. Πριν λοιπόν μπούμε σε αυτή την διαδικασία, να κάνουμε έξοδα, εάν θέλει να πειστεί το νέο διοικητικό συμβούλιο, μπορούμε να πάρουμε μια απόφαση δοκιμαστικής άντλησης όπου τα έξοδα δεν είναι παραπάνω από πεντακόσια ευρώ. Μπορούμε λοιπόν, να μπούμε σε αυτή την διαδικασία, εάν δεν πείθεστε με όσα εγώ σας καταθέτω σήμερα, να το ψηφήσω. Την εισήγηση του Προέδρου σήμερα δεν την ψηφίζω για τους παραπάνω λόγους.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *