ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΓΕΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Δημοσιεύτηκε 31 Μαρτίου 2022

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας παραβρέθηκα χθες 30-03-2022.

Μεταξύ  άλλων θεμάτων υπήρχε και το θέμα 7 που αφορούσε τροποποίηση-συμπλήρωση της υπ΄αριθμ. 25/2021 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας, σχετικά με την καθιέρωση 6ημέρου εργασίας για το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας.

Ως παλιός Δημοτικός Σύμβουλος ζήτησα το λόγο και αρχικά η Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου αρνήθηκε να δώσει το λόγο σε πολίτη. Στη συνέχεια ωστόσο μετά την έντονη αντίδραση Δημοτικών Συμβούλων, κυρίως των κ Λάμπρου Αναστάσιου και Μίζη Δημήτριου- με τους οποίους είχαμε συνυπηρετήσει στο Δήμο επί 12ετία- μου δόθηκε ο λόγος για ένα λεπτό και είπα τα εξής:

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 30/12/1980  που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του νόμου 1157/1981 καθιερώθηκε η πενθήμερη εργασία για το Δημόσιο και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εξαιρέσεις για κατηγορία εργαζομένων από την 5νθήμερη εργασία μπορούσαν να γίνουν μόνο με απόφαση του καθ΄ ύλην Υπουργού και όχι με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων όπως έγινε στο Δήμο Ερμιονίδας.

Επιπλέον οι αποφάσεις προγενεστέρων ετών που ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή αφορούσαν 3μήνη εργασία , ενώ η απόφαση 25/2021 έχει μόνιμο χαρακτήρα, αφού έχει ισχύ έως τέλος του 2023.

Πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους, που να διασφαλίζεται η ορθή λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, χωρίς όμως να θιγούν δικαιώματα εργαζομένων κατοχυρωμένα πλέον των 40 ετών, κατακτημένα με αγώνες, όπως είναι το 5νθήμερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *