ΕΡΜΙΟΝΗ-ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΗΝΑ 2004

Δημοσιεύτηκε 22 Μαρτίου 2022

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Κλειστό Γυμναστήριο Ερμιόνης «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ».

Σε εκδήλωση για τον Παραολυμπιακό Αθλητισμό που πραγματοποιήθηκε στις 23-03-2004 με διοργανωτές την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αργολίδος, το Γραφείο Ολυμπιακής Υποστήριξης, τη Γενική Διεύθυνση Παραολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 και τους Δήμους Κρανιδίου και Ερμιόνης, ο κ. Γιάννης Μαργέτας ως εκπρόσωπος του ΤΕΔΚ Ν. Αργολίδος είπε τα εξής:

Είμαστε στην τελική ευθεία. Μόνο 143 ημέρες μας χωρίζουν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Την αίγλη τους στον αρχαίο κόσμο αποκαλύπτουν οι στίχοι του Πινδάρου «όπως τη μέρα δεν υπάρχει στον ουρανό άστρο θερμότερο και φωτεινότερο από τον ήλιο, έτσι δεν υπάρχει και αγώνας ανώτερος από τους Ολυμπιακούς.

Η Ελλάδα του σήμερα, η σημερινή Αθήνα ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη των εορτών, αφού από την αρχαιότητα δεν υπήρξε λαός που να αγάπησε με τέτοιο πάθος τον αθλητισμό και να ανέπτυξε το αγωνιστικό πνεύμα σε τόσο υψηλό βαθμό, όσο οι Έλληνες.

Για το δεύτερο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο, τους 12ους  Παραολυμπιακούς Αγώνες η φλόγα θα φωτίσει το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας από τις 14 έως τις 28 Σεπτεμβρίου του 2004.

Αθλητές από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν για να αγωνιστούν σ΄ αυτή τη σπουδαία διοργάνωση.

Αναδεικνύοντας τον αθλητή και όχι την αναπηρία, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, θα προσφέρουν στους θεατές τη μοναδική ευκαιρία να βιώσουν από κοντά την επιδίωξη των αθλητών για και εξαιρετική επίδοση. Η δύναμη και η ικανότητα των Παραολυμπιακών αθλητών και το υψηλότατο επίπεδο συναγωνισμού τους, θα εμπνεύσει την ανθρωπότητα να ζήσει τη μοναδική αυτή γιορτή συμμετέχοντας στη διοργάνωση που αναδεικνύει το μέγεθος του ανθρώπινου μεγαλείου.

Οι Παραολυμπιακοί αγώνες της Αθήνας θα πλαισιώσουν την κορυφαία αυτή διοργάνωση με την ιστορία, τον πολιτισμό και το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας, αφήνοντας μια πολύτιμη κληρονομιά.

Το έμβλημα των Παραολυμπιακών αγώνων του 2004, το πρόσωπο δηλαδή του αθλητή ήλιου που λάμπει ως κέντρο των Παραολυμπιακών αγώνων, αντανακλά εικαστικά τις τέσσερες (4) αξίες που χαρακτηρίζουν τους αγώνες, την επιδίωξη, τη δύναμη, την έμπνευση, τη γιορτή. Η έμφαση δίνεται στον ανθρώπινο παράγοντα που ταυτίζεται με τους αγώνες, στον αθλητή και την αθλήτρια που μας μεταφέρουν σε μία διάσταση ζωής και χαράς, πέρα από την οποιαδήποτε αναπηρία.

Ύστερα από τη γέννηση του διεθνούς κινήματος που είναι πλέον γνωστό ως Παραολυμπιακό Κίνημα, οι πρώτοι αγώνες παραολυμπιακού χαρακτήρα για αθλητές με αναπηρία οργανώθηκαν το 1960 στη Ρώμη, ύστερα από τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Το Παραολυμπιακό κίνημα προσπαθεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο για όλους τους ανθρώπους. Οι περισσότεροι άνθρωποι ακόμη νομίζουν ότι στους Ολυμπιακούς αγώνες συμμετέχουν προικισμένα άτομα ή άτομα με εξαιρετικές αθλητικές ικανότητες.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αλλάξει αυτό το στερεότυπο. Είναι καιρός να αντιληφθούμε ότι και στους Παραολυμπιακούς αγώνες συμμετέχουν προικισμένα άτομα ή άτομα με εξαιρετικές ικανότητες. Υπάρχει κάτι που είναι σπάνιο και πολύ πιο εκλεπτυσμένο από την ικανότητα. Είναι η ικανότητα να αναγνωρίζουμε την ικανότητα. Να εστιάσουμε στις ομοιότητες και όχι στις διαφορές. Να θεωρούμε όλους τους ανθρώπους ως μέρος της ανθρωπότητας, αφού σ΄ ένα κόσμο που διαρκώς αλλάζει μια παράμετρος παραμένει σταθερή η ανθρωπιά.

Σήμερα από την Αργολίδα της ιστορίας, του πολιτισμού και του αθλητισμού, των αρχαίων Ηραίων του Άργους, των Ασκληπιείων της Επιδαύρου, την Ερμιονίδα του Μάσητος και των Αλιέων, την Ερμιόνη, όπου στην αρχαιότητα οργανώνονταν προς τιμή του Διονύσου οι μόνοι γνωστοί κολυμβητικοί αγώνες, στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να υποδεχθεί και να στηρίξει τους Παραολυμπιακούς αγώνες.

Οι αθλητές μας θα παρακινηθούν να συμμετέχουν σ΄ αυτή τη σπουδαία αθλητική οργάνωση και να διεκδικήσουν μετάλλια ικανοποιώντας έτσι τους προσωπικούς και εθνικούς στόχους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν:

Η Σπάρταλη Γιάννα  Γενική Διευθύντρια Παραολυμπιακών Αγώνων.

Κούζας Γεώργιος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων καλαθοσφαιριστών  με αμαξίδιο.

Δούκας Αλέκος Φροντιστής,

Σέρρας Πλάτωνας Διαιτητής,

Εθνική Ομάδα :

Γιώρας Βάϊος

Κουνιάς Γεώργιος

Μακρής Γεώργιος

Μουματζόγλου Αποστόλης

Έχλερτ Γεώργιος

Τσιακίρης Άγγελος.

Ομάδα Αμαρουσίου:

Συρόπουλος Βαλάντης

Μούκιος Κοσμάς

Μιχαλόπουλος Κων/νος

Αναστασιάδης Στράτος.

Μαζί τους κλήθηκε και αγωνίστηκε ο δικός μας Γουζούασης Βαγγέλης του Ανδρέα.

Ρόρης Γεώργιος Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου ΑΜΕΑ «Αργώ» τοξοβολία- χορευτικό.

Ρουμελιώτης Ρωμαίος – αθλητής τοξοβολίας. Χρηστάκης Γεώργιος Αθλητής – χορευτής σόλο παράστασης σύγχρονου χορού (έχει συμμετάσχει σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *