ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΩΚΕΑΝΩΝ

Δημοσιεύτηκε 8 Ιουνίου 2023

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών έχει ανακηρυχθεί η 8η Ιουνίου.

Μας υπενθυμίζει ότι από τις ακτές και τις θάλασσες μέχρι και τους βαθύτερους ωκεανούς, το υγρό στοιχείο πρέπει να προστατεύεται.

Στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που ήταν αφιερωμένη η προηγούμενη Κυριακή, το θέμα ήταν «η λύση στην πλαστική ρύπανση».

Στο λιμάνι της Κοιλάδας ελλιμενίστηκε το πλοίο «ΤΥΦΩΝΑΣ» του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Α.Κ.Λασκαρίδη» όπου παρέμεινε για δύο ημέρες.

Το ειδικά διαμορφωμένο πλοίο με πολυμελές και ειδικά εκπαιδευμένο πλήρωμα επισκέφθηκε την Ερμιονίδα με σκοπό τον καθαρισμό των παραλιών από πλαστικά αντικείμενα και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά.

Το “Typhoon Project” εντάσσεται ως καλή πρακτική στο σχέδιο δράσης «Mission Restore our Ocean & waters Charter» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο έχει στόχο την πρόληψη αλλά και την εξάλειψη της ρύπανσης των θαλασσών.

Ο «ΤΥΦΩΝΑΣ» είναι αφοσιωμένος στην απορρύπανση των ακτών της Χώρας.

Ως υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας με τον ΠορτοΧελιώτη ναυτικό πράκτορα Μανώλη Τριγκάκη , ο οποίος είχε αναλάβει την ευθύνη της  διεκπεραίωσης όλων των αδειών για την προσέγγιση και παραμονή του πλοίου στο λιμάνι της Κοιλάδας, επισκεφθήκαμε το πλοίο, όπου μας υποδέχτηκαν ο Πλοίαρχος και το πλήρωμα. Τους ευχαριστήσαμε για το σπουδαίο έργο που επιτελούν ανελλιπώς καθαρίζοντας τις ελληνικές ακτές από το 2019 και  ως δείγμα φιλοξενίας προσφέραμε στον Πλοίαρχο τοπικά προϊόντα της Ερμιονίδας (λάδι, ελιές, μέλι και χυμό ροδιού). Τους ευχαριστήσαμε επίσης  για την επιλογή της περιοχής μας και το αποτέλεσμα της δράσης τους.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *