Ολομέλεια της Δημοτικής Παράταξης “Ερμιονίδα-Βήμα στο Αύριο”

Δημοσιεύτηκε 2 Ιουνίου 2023

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Ολομέλεια πραγματοποίησε η Δημοτική Παράταξη «Ερμιονίδα- Βήμα στο Αύριο» παρουσία του υποψηφίου Δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Μαργέτα.

Εντυπωσιακή η συμμετοχή όλων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και μελών της παράταξης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Καμιζής.

Ήταν μια πολύ παραγωγική συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκε η δυνατότητα σε όλους  να καταθέσουν σκέψεις και προβληματισμούς για το παρόν και το μέλλον του Δήμου μας.                Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι αυτοπαρουσιάστηκαν και έδωσαν το στίγμα τους για την πορεία που θέλουν να έχει ο τόπος μας σε ένα εξαιρετικό κλίμα.                                                                                                                                           Δήλωσαν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων καθώς επίσης για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν τις υποδομές.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Μαργέτας μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

Καλωσήλθατε,

Καλωσορίζω τα μέλη της Ομάδας, μας, μια Ομάδας που πληροί όλα τα χαρακτηριστικά που ζητούν οι πολίτες από τους ανθρώπους που θα χειριστούν το μέλλον της Ερμιονίδας τα επόμενα πέντε χρόνια.

Όλοι έχετε δείγματα ότι ο συνδυασμός μας αγκαλιάζεται από τους πολίτες, οι οποίοι ακουμπούν επάνω μας τις ελπίδες τους για την επίλυση των χρόνιων και σοβαρών προβλημάτων.

Έχει δημιουργηθεί ήδη και ενδυναμώνεται καθημερινά  ένας συνδυασμός που εκπροσωπούνται όλες οι κοινωνικές ομάδες

Ανάμεσά μας αυτοδιοικητικοί της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και παλιοί διακεκριμένοι αυτοδιοικητικοί

Ανάμεσά μας και πολλοί υποψήφιοι που ασχολούνται με την Τ.Α για πρώτη φορά. Έχουμε υποχρέωση και καθήκον να δημιουργήσουμε νέα γενιά αυτοδιοικητικών που θα υπηρετούν τον τόπο για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Κάθε νέος αυτοδιοικητικός που απογοητεύεται και δεν ξαναασχολείται είναι ήττα για τον τόπο και το μέλλον του.

Επιδίωξή μας είναι να τους ενημερώνουμε οι παλιότεροι και να τους κατευθύνουμε σωστά, έτσι ώστε σε ένα ασφαλές περιβάλλον να μπορούν αβίαστα να παρουσιάζουν τις ιδέες τους, να τις βλέπουν να γίνονται πράξη και να ενδυναμώνεται συνεχώς η θέλησή τους για προσφορά στα κοινά.

Ζούμε σε ένα τόπο ευλογημένο, όμορφο που χρειάζεται όμως τη φροντίδα μας, λίγο ή περισσότερο από το χρόνο μας, τις γνώσεις μας, την αγάπη μας για την αειφορία του.

Ευελιξία, προσαρμοστικότητα, αναστοχασμός και διαδραστικότητα πρέπει να είναι στην ημερήσια διάταξή μας.

Φίλες και Φίλοι,

Έχουμε αποδείξει ότι εμείς ενώνουμε, δεν διχάζουμε τον κόσμο.

Μέλημά μας η πρόοδος της Ερμιονίδας.

Καλούμαστε να υπηρετήσουμε ένα ιστορικό θεσμό.

Για το Ελληνικό κράτος η Τ.Α είναι θεσμός που αναπτύχθηκε τόσο στην αρχαία Ελλάδα όσο και στη βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Ιδιαίτερα όμως, ο θεσμός αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας, όταν πολλές ελληνικές κοινότητες ανέπτυξαν υψηλό βαθμό αυτοδιοίκησης και έγιναν κέντρα τοπικού πολιτισμού, όπως π.χ τα Αμπελάκια και η Δημητσάνα.

Στο νέο Ελληνικό Κράτος παραμερίστηκε εντελώς ο θεσμός των κοινοτήτων που συνδέονταν τόσο στενά με τη μακρά περίοδο της δουλείας του γένους.

Τα επαναστατικά συνάγματα της Ελλάδας δεν περιέλαβαν διατάξεις για την Τ.Α.

Το 1833 επιχειρήθηκε η πρώτη ρύθμιση και με το νόμο ΔΝΖ/1912 έγινε η αναδιοργάνωση της Τ.Α.

Το σύνταγμα του 1975 κατοχύρωσε το θεσμό στο άρθρο 102.

Αγαπητοί συνεργάτες,

Είναι ορισμένα από τα προβλήματα που κάναμε παρέμβαση επισκεπτόμενοι τους αντίστοιχους Υπουργούς, επιτυγχάνοντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Αντιλαμβανόμαστε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεμελιώδη αρχή της διοικητικής οργάνωσης.

Πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματώνει τη συμμετοχή των πολιτών στην άμεση διαχείριση τμήματος της πολιτικής εξουσίας, στη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων, ύλη η οποία κατά το σύνταγμα της ανήκει. Αναντίρρητα, λοιπόν διευρύνει τη λαϊκή κυριαρχία.

Ευχαριστώ πολύ, καλή επιτυχία!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *