Νέος κύκλος πολεοδομικών προβλημάτων στο Κρανίδι

Δημοσιεύτηκε 27 Μαΐου 2024

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Ως παράταξη στις 15 Σεπτεμβρίου 2023 με ανακοίνωσή μας εδώ με τίτλο « Απίστευτα και όμως Πολεοδομικά» είχαμε αναφερθεί στην υπ΄ αριθμ. 69/2022 Απόφαση της τότε Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ερμιονίδας, με την οποία ενέκρινε τη μελέτη για την «Εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου για την εξασφάλιση κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Ερμιονίδας».    Στη συνέχεια με ανακοινώσεις μας απαντώντας στα δελτία τύπου του Δημάρχου Ερμιονίδας εδώ και εδώ είχαμε επισημάνει έντονα το νέο κύκλο πολεοδομικών προβλημάτων που ξεκινούν για το Κρανίδι και τώρα ήλθε η ώρα της αλήθειας.

Στη Δημοτική Επιτροπή της 21 Μαΐου 2024, είχατε στην Ημερήσια Διάταξη ως θέμα την «Έγκριση του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων (Ε.Σ.Ε.Κ.Κ) του Δήμου Ερμιονίδας» που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Μετά την επισήμανση από την πλευρά μου της παντελούς έλλειψης παρουσίασης της μελέτης και την ανυπαρξία ουσιαστικής εισήγησης στην Επιτροπή, πολλώ δε μάλλον την ενημέρωση των πολιτών τις περιουσίες των οποίων αφορά, αναγκαστήκατε να αποσύρετε το θέμα.

Επανέρχεται λοιπόν το ίδιο θέμα στη Δημοτική Επιτροπή της 28ης Μαΐου 2024 και στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Μαΐου 2024, χωρίς να έχουν απαντηθεί μέχρι στιγμής βασικά και ουσιαστικά ερωτήματα.

Έχετε καταγράψει στο Κρανίδι 85 κοινόχρηστους χώρους που θα αποκτήσει ο Δήμος Ερμιονίδας χωρίς να περιγράφονται στη μελέτη το οικοδομικό τετράγωνο που αφορούν και το ονόματα των ιδιοκτητών.

Ποιοι είναι οι σοβαροί πολεοδομικοί λόγοι για κάθε ένα ακίνητο από αυτά που επιβάλλουν τη διατήρηση του ακινήτου ή μέρους αυτού ως κοινοχρήστου ή κοινωφελούς χώρου;

Γιατί δεν ισχύουν οι λόγοι αυτοί για τα 61 ακίνητα στο Κρανίδι που παραμένουν σε «πολεοδομική εκκρεμότητα»

Πώς γίνεται να μας απαντήσατε προεκλογικά ότι το σχέδιο Μαρασλή από τη στιγμή που πέρασε 15ετία και δεν έγινε εφαρμογή του έπαψε να ισχύει και από την άλλη πλευρά να χρησιμοποιείτε τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους που αυτό προβλέπει για να τους αποκτήσει ο Δήμος;

Γιατί στις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για αποχαρακτηρισμό των κοινοχρήστων χώρων δεν έχουν δοθεί ακόμη απαντήσεις;

Κρανιδι 27 Μαΐου 2024

Γιάννης Μαργέτας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *