Αυταρχισμός χωρίς τέλος στο Δήμο Ερμιονίδας.

Δημοσιεύτηκε 9 Μαρτίου 2023

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Προαναγγελία ποινικών και πειθαρχικών διώξεων κατά εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητος του Δήμου, από το Δήμαρχο Ερμιονίδας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 2ης Μαρτίου 2023.                                                                                                     Βάσει του πειθαρχικού δικαίου, στην πειθαρχική διαδικασία  ο Δήμαρχος λειτουργεί ως πειθαρχικός Δικαστής. Επομένως είναι υποχρεωμένος να αποστασιοποιείται από τα γεγονότα, όταν κινείται πειθαρχική διαδικασία για εργαζόμενους και να ακολουθεί απολύτως αυστηρά τη διαδικασία, όπως ακριβώς περιγράφεται στο «Δικονομικό πειθαρχικό δίκαιο», έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι θα κριθούν απολύτως αντικειμενικά οι πειθαρχικά διωκόμενοι.

Από τον τρόπο που προαναγγέλθηκαν τα πειθαρχικά είναι προφανές ότι έχει ληφθεί ήδη και η απόφαση.

 Παραδέχτηκε ο Δήμαρχος ότι ένα μέρος των όσων κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι το τελευταίο διάστημα είναι αλήθεια. Για τα συγκεκριμένα θέματα θα ζητήσει δημόσια συγνώμη;

Θα μας ενημερώσει αν τα θέματα αυτά που παραδέχεται και ο ίδιος ότι είναι αλήθεια  είχαν σχέση με την ασφάλεια τους;

Όσο για την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν μου έδωσε το λόγο όταν τον ζήτησα  μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου για τα πειθαρχικά στους εργαζόμενους, ούτε ακόμα και όταν αναφέρθηκε το όνομά μου από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, ακολουθώντας για μια ακόμη φορά την τακτική του «δεν θέλω να μου πείτε το νόμο» όπως δήλωσε στο Δημ. Συμβούλιο της 12ης Δεκεμβρίου 2022, όταν ανέφερα το νόμο βάσει του οποίου οι πολίτες μπορούν να ζητούν και να παίρνουν το λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρωτοφανής η δυσανεξία στο συνδικαλισμό,

Πρωτοφανής η στεγανοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου από απόψεις πολιτών,

Πρωτοφανής εν τέλει η έλλειψη δημοκρατικότητας και η αφυδάτωση των δικαιωμάτων στο Δήμο Ερμιονίδας.

Κρανίδι 9-3-2023

Γιάννης Μαργέτας

Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *