Αυξήσεις και στο νερό!

Δημοσιεύτηκε 21 Μαρτίου 2024

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Δεύτερο Διοικητικό Συμβούλιο Δ.Ε.Υ.Α ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ και οι αρνητικές εκπλήξεις δεν έχουν τελειωμό. Η τοποθετημένη από τον Δήμαρχο κ Γιάννη Γεωργόπουλο Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης φέρνει νέες αυξήσεις στο νερό. Με τη νέα τιμολογιακή πολιτική που παρουσιάστηκε στο Δ.Σ και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, άμεσα επιβάλλονται αυξήσεις σημαντικού ύψους (εκκρεμεί ασφαλώς η τελική έγκρισή τους από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου  Ερμιονίδας).

Πιο συγκεκριμένα, αυξάνεται η τιμή του παγίου για την ύδρευση κατά ποσοστό 80%, σε ολόκληρο το Δήμο Ερμιονίδας (οικιακό και επαγγελματικό τιμολόγιο).

Αυξάνεται το αντίτιμο σε  όλες τις κλίμακες κατανάλωσης, κατά ποσοστό 5%.

Στην αποχέτευση αυξάνονται τα τέλη σύνδεσης, κατά ποσοστό 10%.

Εκεί όμως που οι αυξήσεις ξεπερνούν κάθε όριο είναι στην Κοινότητα Λουκαϊτίου, η οποία, ενώ μέχρι σήμερα, σε ό,τι αφορά την τιμολόγηση ,αποτελούσε μία ενότητα με τους Φούρνους και το Ράδο, μετακινήθηκε στην ενότητα των Διδύμων, όπου οι χρεώσεις ανά κυβικό είναι υψηλότερες, με αποτέλεσμα με την ενσωμάτωση των φετινών αυξήσεων, στο Λουκαΐτι να έχουμε αύξηση στο νερό που φτάνει ποσοστιαία στο 177%.(π.χ η τιμή του κυβικού στην κλίμακα κατανάλωσης από 31-50 κυβικά από 0,35€ το κυβικό που ίσχυε, εκτοξεύτηκε σε 0,97€)

Να σημειωθεί ότι η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ επί Δημαρχίας Γεωργόπουλου, είχε προβεί σε αυξήσεις στο τιμολόγιο ύδρευσης ξανά το 2022.

Τίποτα βέβαια από όλα αυτά δεν είχε αναφερθεί στο προεκλογικό πρόγραμμα της Δυνατής Ερμιονίδας, μιας και θυμήθηκαν τι είπαμε και τι δεν είπαμε οι παρατάξεις προεκλογικά.

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τη μελέτη για την πορεία της Δημοτικής Επιχείρησης και αφορούν την περίοδο διαχείρισης Γεωργόπουλου.

Μείωση στα έσοδα εκμετάλλευσης:

Ο κύκλος εργασιών (πωλήσεις) της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ: το 2018 ήταν 992χιλ.€

και το 2022 έπεσε σε 898χιλ.€,

Έσοδα από εναπόθεση βοθρολυμάτων : το 2018 ήταν 87χιλ. € και το 2022 έπεσαν σε 29χιλ.€

Αντίθετα είναι τεράστιες οι αυξήσεις στα χρηματοοικονομικά κόστη:

Οι παροχές τρίτων το 2018  ήταν 272χιλ.€ και αυξήθηκαν το 2019 σε  608χιλ.€

Το συνολικό κόστος το 2018 ήταν 1.005χιλ.€ και το 2019  ανήλθε στο ποσό των 1.484χιλ.€

Τα λειτουργικά αποτελέσματα της τακτικής διαχείρισης της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ ήταν ελλειμματικά κατά 127χιλ.€ το 2021 και το έλλειμμα αυξήθηκε σε 332χιλ. € το 2022.

Τον μάθαμε πια τον Δήμαρχο Ερμιονίδας. Όταν σηκώνει σκόνη, ψάχνουμε για κρυφές αυξήσεις σε βάρος της τσέπης των πολιτών.

Κρανίδι 21 Μαρτίου 2024

Γιάννης Μαργέτας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *