Ανερυθρίαστα…κ. Γεωργόπουλε

Δημοσιεύτηκε 16 Σεπτεμβρίου 2023

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Κάτι δεν έχετε καταλάβει ή κάνετε ότι δεν έχετε καταλάβει.

Στην απάντησή σας σχετικά με την «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΉΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΦΕΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ» μας λέτε «Αυτό το σχέδιο χρηματοδοτείται κατά 100% από το πράσινο ταμείο και χωρίς την εκπόνησή του, δεν μπορούμε να λάβουμε χρηματοδότηση από το πράσινο ταμείο για την υλοποίηση απαλλοτριώσεων σε κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους του Δήμου μας»

Προφανώς αναφέρεστε σε υπό δημιουργία κοινόχρηστους χώρους- που προβλέπονται μόνο από το σχέδιο Μαρασλή, δηλαδή αυλές σπιτιών και ακόμα και τμήματα σπιτιών συμπολιτών μας- διαφορετικά γιατί να χρειάζεται απαλλοτρίωση.

Εξάλλου στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας με αριθμό 69/2022 αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδίου αφορά τους κοινόχρηστούς χώρους του σχεδίου Μαρασλή αφού αναφέρεται επί λέξει» Το επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση των Κοινοχρήστων και Κοινωφελών χώρων έχει ως στόχο να συμβάλει στην ολοκλήρωση της εφαρμογής του σχεδίου πόλης, μέσω της απόκτησης των χαρακτηρισμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων»

Τα όσα ισχυρίζεστε για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο, βρίθουν από ανακρίβειες. Δεν πρόκειται για Δημοτικό έργο, αλλά για πρωτοβουλία του Δημοσίου που ο ίδιος αναθεματίζατε τους υπεύθυνους και βγάζατε ψηφίσματα καταδίκης εναντίον του. Δεν το θυμάστε άραγε;

Επιπλέον σε αυτό το επίπεδο του σχεδιασμού, δηλαδή στα Ειδικά Πολεοδομικά σχέδια δεν προβλέπονται παρεμβάσεις στο επίπεδο των πολεοδομικών σχεδίων των οικισμών, αλλά γενικές χωροταξικές παρεμβάσεις σε όλο το Δήμο π.χ χρήσεις γης.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουν οι πολίτες είναι ότι ολόκληρη την τετραετία ο Δήμαρχος δεν έκανε καμία απολύτως ενέργεια για την τροποποίηση του σχεδίου Μαρασλή για να επανέλθει στα ακίνητα του Κρανιδίου η κανονικότητα.

Τέλος, αφού η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ερμιονίδας ενέκρινε την αποδοχή των παραδοτέων του Αναδόχου, για την εκπόνηση του εν λόγω επιχειρησιακού σχεδίου, με την απόφασή της με αριθμ 11/5-9-2023, καλούμε τη Δημοτική Αρχή άμεσα να την ανεβάσει στο Διαδίκτυο, για να δούνε οι πολίτες με τα μάτια τους, αν οι κοινόχρηστοι χώροι που περιλαμβάνονται  αφορούν τις περιουσίες τους ή όχι.

Περιοριστείτε λοιπόν στο να απαντάτε με αλήθειες και ακρίβεια στα όσα υποχρεούστε και  την εκλογική μας πορεία αφήστε την στους πολίτες, αυτοί ξέρουν…

Κρανίδι 16 Σεπτεμβρίου 2023.

Γιάννης Μαργέτας

Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *