Ανατροπή στο θέμα του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Κρανίδι

Δημοσιεύτηκε 12 Δεκεμβρίου 2022

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο (12-12-2022) του Δήμου Ερμιονίδας, ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλάζει τον προγραμματισμό της για τη δημιουργία κλειστού Γυμναστηρίου στο Αθλητικό Κέντρο Κρανιδίου, που θα ανεγειρόταν στα 45 στρέμματα της κληρονομιάς Ηλία Φωστίνη (λόγω κόστους) και τελικώς θα χρηματοδοτήσει το Κλειστό Γυμναστήριο στα 8 στρέμματα, κληρονομιά Δημότση ή Έλληνα (δωρεές που και οι δύο είχαν γίνει επί θητείας Δημήτρη Καμιζή) και θα γίνει χρήση και των 200.000 € που άφησε αποκλειστικά για το σκοπό αυτό ο ίδιος διαθέτης.

Ζήτησα το λόγο και ενημέρωσα το Δημοτικό Συμβούλιο ότι στις 22 Νοεμβρίου 2022, με την ιδιότητά μου ως υποψηφίου Δημάρχου Ερμιονίδος είχα αποστείλει e- mail στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου το οποίο για ενημέρωση των συμπολιτών μου δίνω στη δημοσιότητα:

Κλειστά Γυμναστήρια στην Κοινότητα Κρανιδίου, Δήμου Ερμιονίδας

Ιωάννης Μαργέτας <margetas.giannis@gmail.com>Τρί 22 Νοε, 11:24 μ.μ.
προς periferiarxis@ppel.gov.gr

κ. Περιφερειάρχα,

Καταρχάς να σας συγχαρώ για το σημαντικό έργο που επιτελείτε στην Πελοπόννησο και ιδιαίτερα στην Αργολίδα, όπου γίνονται έργα πνοής τα οποία φέρουν την υπογραφή σας.

Από τα εμβληματικά έργα σας είναι και το Αθλητικό Κέντρο Κρανιδίου (Α.Κ.Κ) που χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε της Περιφέρειας Πελοποννήσου και βρίσκεται στη διαδικασία της δημοπράτησης.

Επικοινωνώ μαζί σας, επειδή έχει προκύψει μείζον θέμα, κατά τη γνώμη μου, από λανθασμένο προγραμματισμό του Δήμου Ερμιονίδας και παντελή έλλειψη ενημέρωσης της Περιφέρειας σε ό,τι αφορά το θέμα του κλειστού Γυμναστηρίου και των γηπέδων τένις στο Κρανίδι.

Αναλυτικότερα στο Δήμο Ερμιονίδας υπάρχουν δύο δωρεές:

Α) Η δωρεά του Κωνσταντίνου Δημότση ή «Έλληνα» η οποία αναφέρει « Αφήνω τον αγρό μου στη θέση «Γκολέμι- Αγ. Θεοδώρα» της Κτηματικής Περιφέρειας Κρανιδίου έκτασης περίπου 8 στρεμμάτων στο Δήμο Ερμιονίδας για την ανέγερση γυμναστηρίου, που θα φέρει το όνομα «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ ή ΈΛΛΗΝΑΣ». Από τα χρήματα της προθεσμιακής κατάθεσής μου στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος αφήνω : α) στο Δήμο Ερμιονίδας ευρώ (200.000) για την ανέγερση του Γυμναστηρίου επί του ανωτέρω αγροτεμαχίου μόνο».

Και

Β) η δωρεά Ηλία Φωστίνη των 45 στρεμμάτων, την οποία γνωρίζετε και θα δημιουργηθεί το Α.Κ.Κ και επί της οποίας εκτός των άλλων θα ανεγερθεί κλειστό Γυμναστήριο, καθώς και δύο γήπεδα τένις.

Η Περιφέρεια λοιπόν μη γνωρίζοντας την πρώτη δωρεά και τους όρους της προχώρησε στον προγραμματισμό του κλειστού Γυμναστηρίου στα 45 στρέμματα.

Γεννάται λοιπόν το ερώτημα. Εφόσον ολοκληρωθεί η ανέγερση του κλειστού Γυμναστηρίου στο Α.Κ.Κ είναι ρεαλιστικό πλέον να μιλάμε για τη δημιουργία δεύτερου κλειστού στην ίδια πόλη (δηλ το Κρανίδι) σε απόσταση ανάσας το ένα από το άλλο;

Ποιος φορέας δημόσιο ή ιδιωτικός θα δεχτεί να χρηματοδοτήσει το κόστος (το επιπλέον των 200.000 €) , προκειμένου να ολοκληρωθεί το Γυμναστήριο «Δημότση ή Έλληνα», όταν σε ελάχιστη απόσταση θα βρίσκεται ένα υπερσύγχρονο Γυμναστήριο;

Είναι προφανές ότι η επιθυμία  του «Δημότση ή Έλληνα» με τις αντίστοιχες δωρεές δεν θα μπορεί να υλοποιηθεί.

Εκτός των παραπάνω, το θέμα έχει γίνει περαιτέρω πολύπλοκο, γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας με την υπ΄αριθμ 64/2021 Απόφασή του  όρισε την  5μελή Συντονιστική Διαπαραταξιακή Επιτροπή «Κλειστό Γυμναστήριο Κωνσταντίνος Δημότσης ή Έλληνας» η οποία θα συνεχίσει να προβαίνει στις κατάλληλες ενέργειες για την προώθηση και υλοποίηση του έργου, το οποίο αφορά την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου που θα φέρει την ονομασία «Κωνσταντίνος Δημότσης ή Έλληνας» στη θέση Γκολέμι – Αγ. Θεοδώρα, της Κοινότητας Κρανιδίου Δήμου Ερμιονίδας. Η εν λόγω επιτροπή αιτήθηκε προς το Δήμο Ερμιονίδας την κατασκευή δύο γηπέδων τένις (δωρεές 70.000€ συνολικά από δύο ιδιώτες). Το αίτημα αυτό, την υλοποίηση του οποίου προωθεί η δημοτικά αρχή, έχει πυροδοτήσει αντιθέσεις με την αντιπολίτευση, η οποία θεωρεί ότι η δημιουργία των γηπέδων τένις δεν υπάρχει στους σκοπούς της διαθήκης του Δημότση ή Έλληνα και προτείνει  να γίνουν τα δύο γήπεδα τένις σε άλλο χώρο, για να μην χαθεί η δωρεά των 70.000€.

Επιπλέον στο Α.Κ.Κ έχουν προγραμματιστεί 2 γήπεδα τένις και δύο που θα δημιουργηθούν από τις δωρεές , στην  ίδια πόλη δηλ στο Κρανίδι θα έχουμε 4 γήπεδα τένις;

κ. Περιφερειάρχα, επειδή τόσο εγώ όσο και οι συμπολίτες μου στο Κρανίδι ανησυχούμε ότι το κλειστό Γυμναστήριο με τη δωρεά Δημότση ή Έλληνα δεν θα υλοποιηθεί, λόγω του λανθασμένου προγραμματισμού των έργων από τη Δημοτική Αρχή Ερμιονίδας, που έχει ως συνέπεια ο σχεδιασμός της Περιφέρειας να επηρεάζεται προς λάθος κατεύθυνση, σας παρακαλούμε όπως ασχοληθείτε με το θέμα, εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους, με στόχο να μην ακυρωθεί ουσιαστικά η επιθυμία του διαθέτη Κωνσταντίνου Δημότση ή Έλληνα που συμπίπτει με την επιθυμία των συμπολιτών μου.

Κρανίδι 22-11-2022

Με εκτίμηση,

Στη διάθεσή σας

Γιάννης Μαργέτας

Τηλ 6970008319

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *