Άτακτη Υποχώρηση

Δημοσιεύτηκε 13 Φεβρουαρίου 2024

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Σε άτακτη υποχώρηση προέβη η Δημοτική Αρχή στο Δήμο Ερμιονίδας κατά τη συνεδρίαση της 13-2-2024 στη συζήτηση του θέματος «Καθιέρωση διαφορετικού ωραρίου λειτουργίας του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Συντήρησης πρασίνου»

Το μεσημέρι πριν τη συνεδρίαση επισκέφτηκα τους εργαζόμενους, προκειμένου από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους και τους ίδιους, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου και του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας να συζητήσω μαζί τους τις επερχόμενες μεταβολές και να ακούσω τις απόψεις τους γι αυτές.

Επεξεργαζόμενοι λοιπόν στην παράταξή μας όλες τις απόψεις, καταλήξαμε στην πρόταση που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία εξυπηρετεί την Υπηρεσία και τη λειτουργία της και ταυτόχρονα σέβεται τους εργαζόμενους και την εργατική νομοθεσία. Ζητήσαμε να αποσυρθεί η εισήγηση της πλειοψηφίας,  να επανέλθει σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο αφού ενσωματωθούν  όλες τις αλλαγές που ζητήθηκαν τόσο από την παράταξή μας, όσο και από τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις.

Η παρουσία των συνδικαλιστών στο Δημ. Συμβούλιο ήταν καταλυτική για την υπαναχώρηση της Δημοτικής Αρχής και την αποδοχή των προτάσεων τους, οι οποίες ήταν εναρμονισμένες με την πρόταση και τη συνολικότερη φιλοσοφία της πρότασης της παράταξής μας.

Η αρνητική μας ψήφος έχει να κάνει με τη δεδομένη εκ των προτέρων ασάφεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού μετά τις τόσες τροποποιήσεις που έγιναν αποδεκτές και αφορούν και τον πυρήνα και τη βασική φιλοσοφία της αρχικής πρότασης, έπρεπε η εισήγηση να αποσυρθεί και να επανέλθει από την αρχή διαφορετικά συγκροτημένη.

Συνεχίζουμε…

Κρανίδι 13-2-2024

Γιάννης Μαργέτας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *