Άλλη μια χαμένη ευκαιρία για τον αγροτικό και τον κτηνοτροφικό κόσμο της Ερμιονίδας!

Δημοσιεύτηκε 25 Αυγούστου 2022

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Ο Δήμος Ερμιονίδας δεν εξασφάλισε χρήματα για την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, πράγμα που έκαναν όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι της Αργολίδας.

Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με το έγγραφο του 3458/24-8-2022, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, ύστερα από την πρόσκληση της Δράσης 4.3.4 «βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Ο προϋπολογισμός των έργων με απόφαση ένταξης ανέρχεται στο ποσό των 106.881.259,33 €.

Στην Αργολίδα υποβλήθηκαν αιτήσεις από τους τρεις Δήμους, Ναυπλιέων, Άργους-Μυκηνών και Επιδαύρου. Εντάχθηκαν όλες οι υποβληθείσες προτάσεις.

Συγκεκριμένα:

Στον Δήμο Ναυπλιέων, τα έργα:

-Αγροτική οδοποιία τοπικών Κοινοτήτων Καρναζέϊκα, Ιρίων, Ανυφίου, ύψους 498.000 €.

Στον Δήμο Άργους- Μυκηνών τα έργα:

-Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού, ύψους 409.019,00 €

-Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις νότια Ν.Π ΄Αργους ύψους 499.096,00 €.

Στον Δήμο Επιδαύρου τα έργα:

-Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ύψους 500.000,00 €.

Ο Δήμος Ερμιονίδας, ένας Δήμος με τεράστιες ανάγκες σε θέματα αγροτικής οδοποιίας, με οφθαλμοφανή την άσχημη κατάσταση των αγροτικών δρόμων, είναι ο μόνος Δήμος από την Αργολίδα που δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Να διευκρινίσουμε ότι η τυχόν υποβολή αιτήσεων σε άλλα προγράμματα που «τρέχουν» π.χ Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» δεν λειτουργούσε περιοριστικά ως προς την υποβολή αίτησης στο πρόγραμμα του Υ.Α.Τ και  άλλοι Δήμοι έχουν υποβάλει προτάσεις και για το ένα πρόγραμμα και για το άλλο.

Η Δημοτική Αρχή Ερμιονίδος οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες αν υπέβαλε αίτηση στο εν λόγω πρόγραμμα ή όχι και, εάν δεν το έπραξε, να εξηγήσει τους λόγους, αφού, όπως αποδείχθηκε, η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα αυτό ήταν εξασφαλισμένη. Ας μην ξεχνάμε το πόσο σημαντικό παράγοντα αποτελεί η αγροτική οδοποιία για την αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία και πόσο βελτιώνει τις συνθήκες ζωής και εργασίας των αγροτών και κτηνοτρόφων μας.

Κρανίδι 25-8-2022

Γιάννης Μαργέτας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *