Παρέμβαση του Ιωσήφ Γανώση, Προέδρου της Κοινότητας Ερμιόνης και Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου

Δημοσιεύτηκε 9 Σεπτεμβρίου 2023

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αγαπητοί συνδημότες,

Οι συνέπειες  της μεγάλης βροχόπτωσης στο Δήμο μας, όπως και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας από την κακοκαιρία DANIEL  είναι γνωστές.

 Τακτικά παρακολουθούμε γεγονότα που συμβαίνουν σε όλη την υφήλιο σε εποχές καταστροφής της περιβαλλοντικής μας ισορροπίας .

Δυστυχώς η ανθρώπινη δραστηριότητα με τους σημερινούς ρυθμούς  της μας  έχει οδηγήσει και μας  οδηγεί σε δρόμους δύσκολους  καταστροφικούς και πολλές φορές μη αναστρέψιμους.

Παρακολουθούμε κατά τακτικά διαστήματα μεγάλες καταστροφές και σε πλούσιες οργανωμένες και ανεπτυγμένες χώρες.

Όμως πρέπει με σύνεση και ορθότητα χωρίς να φωνασκούμε, να λαϊκίζουμε και να εκφωνούμε φιλοσοφίστικες προτάσεις και συμπεράσματα να εξετάσουμε τις δυνατότητες  μας, τις ενέργειες μας και τις απαραίτητες και να λάβουμε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος  των συμπολιτών μας και εν τέλει της προσωπικής μας περιουσίας και ιδιοκτησίας.

Χωρίς να ισοσκελίζουμε προβλήματα και καταστροφές που προέρχονται από τετράωρες ακραίες νεροποντές  με ανάλογες καταστροφικές νεροποντές που συμβαίνουν σε άλλες περιοχές και κράτη μετά από εβδομαδιαίες  βροχοπτώσεις και κατακλυσμούς πρέπει να αντιληφθούμε ότι με την σημερινή μας ανοργανωσιά  αδιαφορία οχαδερφισμό ανικανότητα ψηφοθηρικές ανταλλαγές σε αυτοδιοικητικό και κεντρικό επίπεδο ανά πάσα στιγμή βρισκόμαστε στο έλεος της φύσης και της καταστροφής.

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι δίπλα σε έργα οικονομικού πλουτισμού και προσωπικών απολαβών  κύριο μέλημα μας πρέπει να είναι τα έργα υποδομών και προστασίας του φυσικού μας πλούτου και ασφάλειας της καθημερινότητας   μας.

Οι καταστροφές και οι ζημιές του    υλικού πλούτου  ιδιωτών και δημοσίου αργά ή γρήγορα στη πορεία του χρόνου αποκαθίστανται.

Στη πρόοδο του καθημερινού ανθρώπου έτσι και αλλιώς υπάρχουν ευτυχείς και δυστυχείς περίοδοι.

Όμως καταστροφές που προκύπτουν  σε ανθρώπινες ζωές στο φυσικό μας πλούτο και στην πολιτιστική μας κληρονομιά είναι μοιραίες και αναντικατάστατες.

Πρέπει να είμαστε ευτυχείς που εμείς ως κοινωνία του Δήμου Ερμιονίδας δεν είχαμε από τα τελευταία γεγονότα τέτοιες μη αναστρέψιμες συνέπειες.

Όμως ας δούμε πώς ετοιμαστήκαμε έτσι απλά και κατανοητά να αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο φαινόμενο για το οποία η κεντρική πολιτική προστασία και η ΕΜΥ μας είχαν προειδοποιήσει.

Προσπερνώντας  τουλάχιστον ότι καθόλη την τελευταία αυτοδιοικητική περίοδο της σημερινής δημοτικής αρχής και ξεχνώντας γρήγορα την κακοκαιρία και τις συνέπειες του ΖΟΡΜΠΑ του έτους  2018 ας εξετάσουμε σε ποια μικρά ή μεγάλα έργα προστασίας του περιβάλλοντος μας προβήκαμε, σχεδιάσαμε ή μελετήσαμε.

(ιρλανδικές διαβάσεις διευθέτηση χειμάρρων,  καθαρισμός χειμάρρων,  αποστραγγιστικά  έργα, οδικά ρείθρα κ.λ.π.)

Μελετώντας  όλες  τις προτάσεις και τις αποφάσεις  των έργων της τετραετίας είναι ανύπαρκτη μία σχετική απόφαση ή πρόταση.

Κατά τα άλλα με επιπολαιότητα και λαϊκισμό  διαφημίζουμε  τον τόπο μας ως Ελληνική Ριβιέρα ως Λομβαρδία του Νότου ως δαντέλα της Μεσογείου.

Πρέπει τουλάχιστον να είμαστε εγκρατείς να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και τις επιλογές μας και να αναγνωρίζουμε  το ποιοί ακριβώς είμαστε .

Όταν ένας οργανωμένος Δήμος ετοιμάζεται για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων καλεί τακτικά ή έκτακτα τους αιρετούς δημοτικούς συμβούλους και τις δημοτικές  παρατάξεις, με την συμμετοχή των αιρετών προέδρων των κοινοτήτων μας  που η σημερινή Δημοτική  Αρχή εξοστράκισε με απόφαση της  τη συμμετοχή τους στη Δημοτική Πολιτική Προστασία.

Επίσης τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής,  Αστυνομικής και Λιμενικής αρχής (Συντονιστικό  Όργανο) , ως και τους κατόχους και χειριστές χωματουργικών μηχανημάτων της περιοχής μας και σχεδιάζει πλάνο δράσης της αντιμετώπισης πιθανών προβλημάτων του φαινόμενου.

Δυστυχώς εμείς απλά δημοσιεύσαμε για προεκλογικούς λόγους στα κοινωνικά δίκτυα μια υποτιθέμενη έκτακτη συνεδρίαση στο βωμό  του λαϊκισμού, της ανυπαρξίας μας και της ανικανότητας μας.

Παίρνουμε μέτρα προστασίας των πεζών και της κυκλοφορίας των οχημάτων πλησίον  ετοιμόρροπων κατοικιών,  οι  οποίες δυστυχώς έως σήμερα δεν έχουν καταγραφεί από το Δήμο, παρά την φιλότιμη προσπάθεια των Κοινοτικών Προέδρων.

Τέλος θα ήθελα ως Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης και ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος μια τεκμηριωμένη άποψη και γνώμη από τον ίδιο τον κ. Δήμαρχο για τα κάτωθι

Κύριε Δήμαρχε,

αποφασίσατε σε περίοδο εκλογικής αναμέτρησης να συνεχίσετε κατά τον μήνα Αύγουστο την επέκταση του σταμπωτού στην Κοινότητα μας, έργο “βλαχοβιτρίνας” ,για το οπoίο ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας είχαν  σοβαρές ενστάσεις   παρότι και  εμείς ως κοινότητα  μπροστά στην ανυπαρξία έργων, μελετών προσωπικής φαντασίας και προοπτικής το αποδεχτήκαμε στη λογική από “ολότελα καλή και η Παναγιώτενα” .

Μήνα Αύγουστο στο σημείο που γίνεται το “αναπτυξιακό σας έργο   γνωρίζεται ότι υπάρχουν   δύο ξενοδοχειακές  μονάδες;

 γνωρίζεται;  ότι υπάρχουν και κατοικίες που φιλοξενούν με το σύστημα βραχυχρόνιας μίσθωσης   επισκέπτες ;

γνωρίζεται;  ότι υπάρχουν καταστήματα εστίασης και τουριστικής δραστηριότητας;

γνωρίζεται;  ότι η συγκεκριμένη οδός είναι νευραλγική για την εσωτερική κυκλοφορία των επισκεπτών  μας;

μάλλον όχι

διότι όπως φαίνεται και από τις τελευταία  έντονη δραστηριότητα σας στα θέματα καθαριότητας της πόλης μας  μάλλον θεωρείτε ότι η καλοκαιρινή περίοδος είναι  μόνο το  τριήμερο του δεκαπενταύγουστου

και ήλθε η ίδια η φύση να σας υπενθυμίσει την άγνοια σας και την επιπολαιότητα  σας

Το κατάστημα μου με αφορμή την κακοκαιρία και αιτία τις χωματουργικές εργασίες του έργου την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου παρέμεινε κλειστό όταν ο εσωτερικός του χώρος πλημύρισε με ζημιές σε μηχανήματα και κόστος εργατοωρών

Δεν θα ήθελα ούτε καν να αναφερθώ γιατί έμαθα στην προσωπική μου ζωή και στην επαγγελματική μου δραστηριότητα να αντιμετωπίζω χειρότερες καταστάσεις

αλλά επειδή από νεαρός στην κοινωνία που ζούμε έμαθα ότι ο Δήμαρχος είναι  πρότυπο και παράδειγμα προς τους συμπολίτες  του ερωτώ παραδειγματισμένος από εσάς, θα μπορούσα και εγώ να μηνύσω τον Δήμο μας ή την Κοινότητα μας να αποζημιωθώ όπως έπραξε μέλος της οικογένεια σας κατά την εποχή του ΖΟΡΜΠΑ για αποζημιώσεις από τον Δήμο Ερμιονίδας

δεν γνωρίζω αν έχω ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ για να το επικαλούμαι όπως εσείς, αλλά όταν θα υπέγραφα την προσφυγή,  να είστε βέβαιος, θα ήταν μοσχοπλυμένα

ΙΩΣΗΦ  ΓΑΝΩΣΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *