Σχολικός τροχονόμος στο Γυμνάσιο και το ΕΠΑ.Λ Κρανιδίου

Δημοσιεύτηκε 18 Σεπτεμβρίου 2024

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Η εφαρμογή του σχολικού τροχονόμου στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί σημαντικό θεσμό για την ασφάλεια των μαθητών.

Το Γυμνάσιο καθώς και το ΕΠΑ.Λ Κρανιδίου που συστεγάζονται γειτνιάζουν με τον δρόμο Κρανιδίου-Πόρτο Χελίου, έναν δρόμο με κυκλοφοριακή ένταση τις περισσότερες ώρες, όπου η πρόκληση ατυχήματος ελλοχεύει κάθε στιγμή.

Προτείνουμε να λάβετε, με την υποστήριξή μας όπου χρειαστεί, όλες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται προς την Κεντρική Διοίκηση, ώστε κατ΄ εξαίρεση  να εφαρμοστεί ο θεσμός του σχολικού τροχονόμου και σε όσα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  είναι αναγκαίο. Σε ό,τι αφορά το εν λόγω σχολικό συγκρότημα, παρακαλούμε στην εισήγησή σας, να αναφέρετε και όλα τα ατυχήματα που έχουν συμβεί.

Με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ασφαλώς των γονέων, ο σχολικός τροχονόμος θα αποτελέσει τη λύση για την ασφαλή διακίνηση των μαθητών από και προς τη σχολική μονάδα.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμός έχει διεκδικητικό χαρακτήρα και οφείλει με τεκμηριωμένες προτάσεις  να επιτυγχάνει βελτιώσεις  στις προβλέψεις της νομοθεσίας.

Κρανίδι 18 Σεπτεμβρίου 2024

Γιάννης Μαργέτας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *